Nyhedsbrev 2021

Først et rigtig godt nytår til alle og jeres familier. Vi håber i er kommet godt ind i det nye år.

2020/2021 nytårsaften har været forholdsvis rolige. Der har på det døgn været et lille fald på ambulanceudrykninger til 992 ture. Og for ildløs turene har der været 507 udrykninger. Det er dejligt også at vide at brandfolk ikke har været “angrebet” med fyrværkeri denne nytårsaften.
Der har været 3 tilfælde.

Brand – ambulancefolk skal ikke stå på mål for sådanne handlinger. Så JA det skal straffes.

Der har været ingået en politisk aftale i 2018 om brandfolks arbejdsmiljø. Det skulle styrke indsatserne med tilsyn, kommunikation, vejledning og forskning.
Resultatet af forskningsprojektet er først afsluttet om 2 år. Det er en “trebenet stol” hvor kun de to “ben” er kommet i mål og forskningen er i gangværende.
Så den venter vi spændt på kommer.

I 2014 kom der en aftale mellem KL og regeringen om at der skulle være 20 beredskaber i Danmark istedt for 87 beredskaber.
Siden den gang har en række kommuner valgt at melde sig ud og oprette deres egen beredskaber.
Her til nytår 2021 har yderlige tre kommuner valgt at oprette deres egen beredskaber. Brandfolkenes Organisation har fulgt denne udvikling siden 2014.
Vi har også stillet spørgsmål om de sammenlægninger nu også var en god ide og at man sparrede de penge som var meningen. Vi følger stadig udviklingen.

Som det sidste har vi set på et eventuelt samarbejde med Landsforeningen for PTSD. Vi kan se at en nogle brand og ambulancefolk går rundt med en “skjult” PTSD. Det er ikke sikkert de for det konstateret nu her men går rundt med det i årevis. Det er noget vi har set på de sidste årstid. Der har også været nogle konkrete henvendelser med tilfælde af PTSD som vi har hjulpet videre.

Til sidst så håber vi på at 2021 bliver et godt år for jer og jeres famile.