World Firefighters Games

World Firefighters Games 2021 i Aalborg udsat til 2024

Aalborg og World Firefighters Games Western Australia Inc. har i fællesskab besluttet at udskyde World Firefighters Games 2021 til 7. – 14. september 2024 på grund af Corona.
Det er en trist situation, om end en nødvendig beslutning at træffe, da sundheden og sikkerheden for alle deltagere og de involverede i planlægningen af World Firefighters Games 2021 er af højeste prioritet.

WFG2024 – 15. World Firefighters Games 2024 – Danmark

I perioden 7. -14. september 2024 forventes, at 5.000 brandmænd og ledsagere fra hele verden vil indtage Aalborg for at dyste i mere end 40 idrætsdiscipliner.
Legene har været afholdt siden 1990, hvor første udgave af blev legene blev afviklet i Auckland, New Zealand. Sidst World Firefighters Games blev afholdt i Europa var i 2008, hvor Liverpool var værtsby.
Når Aalborg byder velkommen til brandmænd og deres familier, er det med ambitionen om at skabe et fantastik arrangement. Bestående af Firefighter discipliner, idræt, unikke oplevelser og ikke mindst, at få nye venskaber fra hele verden.

Hvad er Firefighters games – der er mere end 40 forskellige discipliner til World Firefighters Games

Til legene i Aalborg vil der være mulighed for at deltage i regulære og familiære idrætsgrene som fodbold, tennis samt badminton og publikumsvenlige discipliner, der tager udgangspunkt i brandmændenes profession som eks. Toughest Firefighter Alive og Bucket Brigade.
Toughest Firefighter Alive består af fire discipliner: Løb med brandslange, forhindringsbane, håndtering af stiger på tårn og trappeløb.

En stor del af konkurrencerne vil blive afholdt på de mange åbne pladser rundt i Aalborg. Med forbehold for ændringer afhængig af antal tilmeldte i de enkelte sportsgrene og events, så kan der konkurreres i følgende:

Armlægning, Cross løb, Marathon, Stairrun Atletik, Cykling (Landevej og MTB) Orienteringsløb, Styrkeløft, Badminton, Dart, Petanque, Svømning, Basketball, Deltagerparade, Poker, Taekwondo, Billard, Firehouse Cook – Off, Pool, Tennis, Bodybuilding, Firetruck, Challenge, Roning (indendørs) Toughest, Firefighter, Alive Boksning, Fodbold (8-mands og futsal) Rugby, 7-mands Tovtrækning, Bordtennis, Golf, Skak, Triathlon, Bowling (10 kegler) Håndbold, Skattejagt, Vandpolo, Brydning, Judo, Skydning (Skeet og trap) Volleyball (beach og indendørs) Bucket, Brigade, Karate, Snooker, Water, Rescue, Bueskydning, Kast med hestesko, Squash, Windsurfing osv.

Brandfolkenes Organisation vil være tilstede ved World Firefighters Games